Taierea– Taierea jgheaburilor si burlanelor se face cu foarfeca pentru tabla. Este interzisa folosirea polizorului unghiular (flex)! Discul abraziv produce incalzirea locala a otelului, distrugand galvanul si straturile de protective, iar scanteile rezultate din polizare deterioreaza vopseaua.

Protectie suplimentara- Pentru a proteja suprafata, zgarieturile accidentale pot fi corectate folosind vopsea de retus.

Intretinere– Pentru a mentine sistemul de jgheaburi si burlane intr-o stare perfecta, este necesara cel putin o revizie pe an. Curatati jgheaburile de Frunze si alte impuritati care afecteaza in timp buna functionare a sistemului. Nu este recomandata folosirea unui apparat cu presiune foarte mare.

Dimensionarea sistemului- Pentru a calcula sistemul de jgheaburi si burlane potrivit, trebuie sa tinem cont de suprafata acoperisului. Pentru drenarea apei pluviale, o scurgere acopera o suprafata de maxim 80 mp si o lungime de maxim 7m.

Numarul de carlige si burlane– Carligele de jgheaburi se monteaza la o distanta de maxim 80 cm unul de celalalt, respectandu-se de obicei distanta dintre capriori. Carligul de apa se pozitioneaza la 10 cm fata de marginea acoperisului. Carligele v-or fi montate astfel incat sa se obtina o panta de scurgere a apei catre punctele de colectare. Se recomanda o panta a jgheaburilor  de minim 0.5%/m (2.5mm/m). Calculati numarul de carlige pe fiecare segment de streasina (de ex: pentru fiecare tronson de 7m, este nevoie de 7m / 0.8 mm + 1 =10 carlige). La stabilirea puctelor de colectare a apei se va tine cont de lungimea maxima de streasina recomandata (7 m).

Capacul de Jgheab- Dupa debitarea jgheabului la dimensiunea dorita se monteaza dorita se montaza capacul de jgheab, dar nu inainte de a da cu silicon in buza interioara a capacului de jgheab, pentru etanseitate. Pentru rezistenta se prinde cu popnituri colorate in punctele aratate in imaginea de mai jos.

 

 

Colectorul de apa- Este elemental care face legatura intre jgheab si sistemul de coturi si burlane. Dupa ce localizam unde anume pe lungimea jgheabului dorim sa montam colectorul de apa marcam cu creionul forma acestuia pe exteriorul jgheabului (fig.1),dupa care executam un decupaj pe contur (fig.2), rezultand o gaura cu dimensiunea asemanatoare colectorului de apa. Siliconam buza interioara a jgheabului inainte de a fi introdus in jgheab, pentru etanseitatea acestuia cu jgheabul. Apoi introducem cotul arucator (fig.5), sau cotul de pornire a sistemului de burlane. Apoi pentru rezistenta se prinde in cateva puncte cu popnituri sau suruburi pentru tabla (vezi fig.6).

Imbinare Jgheab- este elemental care face legatura dintre doua jgheaburi. Montajul este unul foarte simplu, elemental de imbinare este unul foarte simplu, acesta intra sub jgheab si se fixeaza prin indoirea clemelor cu care sunt prevazute elementele de imbinare (fig.7; fig.8; fig.9).

Carligul interior- Este elemental care tine jgheabul in pozitia necesara colectarii apei pluviale de pe acoperis, acesta arata ca in fig. 10. Avantajul acestui carlig, unic pe piata, este ca nu se vede la exterior, astfel ca sistemul d-voastra pluvial va avea un aspect deosebit. Montarea acestuia nu este deloc dificila si este prezentata in figurile 12, 13, 14, 15. Acest tip de carlig se prinde peste caroiajul de sipci montat pentru tabla. Partea din fata a carligului se introduce in jgheab dupa cum arata in fig. 11, apoi se coboara coada carligului in jos pan ace acesta intra complet in interiorul jgheabului (fig.12) si agata partea din spatele jgheabului cum se vede in fig. 15. Pentru fixare mai buna, lamela din spatele carligului se rasuceste la 90grd in  spatele acestuia. (vezi fig.15)

Carligul exterior- este elemental care tine jgheabul in pozitia necesara colectarii apei pluviale de pe acoperis, acesta arata ca in fig. 16. Acest tip de carlig se prinde direct pe tavanul acoperisului, dar nu inainte de a realiza panta de scurgere a jgheabului. Montarea acestuia este extrem de facila si este reprezentata in fig.17. Dupa pozitionarea jgheabului in carlige pentru fixare se indoaie lamele de fixare inspre interiorul jgheabului ca in fig. 18.

Coltarul de Jgheab- este elementul care se foloseste la imbinarea de tip colt (interior sau exterior) la un acoperis (fig. 20). La imbinarea de tip colt se foloseste element de imbinare cu garnitura de cauciuc, la fel ca la imbinarea dintre doua jgheaburi (fig. 22; fig.23).

Call Now Button